Toyotan ja BMW:n yhteistyöstä on viime vuosien aikana puhuttu automaailmassa paljon. Erityisesti autojättien yhteisessä urheiluautoprojektissa sisarmalleina kehiteltävät seuraavan sukupolven BMW Z4/Z5 ja Toyota Supra ovat herättäneet yleistä mielenkiintoa. Nyt IndianAutosBlog -sivuston saamien japanilaistietojen mukaan valmistajien yhteistyö olisi laajentumassa entisestään ja seuraavan sukupolven Toyota Corolla tulisi saamaan ainakin yhden BMW:n valmistaman moottorivaihtoehdon.

toyota_tnga
Seuraavan sukupolven Corolla perustuu uudesta Priuksesta tuttuun TNGA (Toyota New Global Architecture) -arkkitehtuuriin.

Mahdollisen Corollaan tarjolle tuotavan bensakäyttöisen BMW-voimanlähteen arvellaan olevan joko mm. Mineistä tuttu 1,5-litrainen kolmisylinterinen moottori koodinimeltään B38 tai 2-litrainen nelisylinterinen B48-koodinimellinen moottori. Samaisten spekulaatioden mukaan moottorivaihtoehto tulisi sijoittumaan uuden Corollan tarjonnassa sen tehokkaampaan päähän.

bmw_moottori

BMW:n moottoriteknologiaa on nähty Toyotan mallistossa ennenkin, sillä tälläkin hetkellä markkinoilla olevista malleista mm. Verso ja Avensis käyttävät BMW:n dieselmoottoreita.

Lähde: BMWBlog ja IndianAutosBlog

 

This site uses XenWord.