Suomalainen Beyond the press -kanava on julkaissut YouTubessa mielenkiintoisen videon, jossa auton levyjarru rasitetaan äärirajoilleen ja rikkoutumispisteeseen asti. ”Testialustana” videolla käytetään vanhaa Ford Fiestaa, jonka toinen etukulma nostetaan ilmaan ja rengas irrotetaan näkyvyyttä haittaamasta.

Videolla tunkin varaan nostettua Fiestaa kierrätetään nelosvaihteella ja täydellä kaasulla jarruja vasten. Runsaan minuutin revittämisen jälkeen rääkki keskeytetään vastakkaisen puolen renkaan päästessä jauhamaan maata vasten. Uudella yrityksellä jarrupalat alkavat kipinöidä noin puolen minuutin jälkeen ja noin minuutin jälkeen punahohtoiseksi ylikuumentunut jarrulevy räjähtää kappaleiksi näyttävän näköisesti.

Videolla on tarjolla mielenkiintoista materiaalia jarrulevyn käyttäytymisestä niin suurnopeuskameralla kuin lämpökamerallakin taltioituina.