Monen muun valmistajan ohella myös BMW aikoo olla vahvasti läsnä autonomisten autojen kehityksessä ja yritys onkin ilmoittanut perustavansa uuden autonomiseen ajamiseen keskittyvän kampuksen Unterschleissheimiin lähelle Müncheniä. Sen alaisuuteen yhdistetään BMW:n ajoneuvoyhteyksien sekä automatisoidun ajamisen kehitysosastot. Uudessa kehityskeskuksessa tulee työskentelemään yli 2000 ihmistä liittyen kaikkeen ohjelmistokehityksen ja käytännön koeajotestauksen väliltä.

bmw-autonomous-1-221216

Uudella kampuksella BMW pyrkii ottamaan käyttöön uusia prosesseja ja toimintatapoja tehdäkseen kehitystyöstä nopeampaa ja ketterämpää. Yritys pyrkii omaksumaan kampuksen toiminnassa malleja startup-yrityksien joustavuudeta ja nopeudesta. BMW:n mukaan esimerkiksi ohjelmistokehittäjällä on mahdollisuus napata juuri kirjoittamansa koodi mukaansa ja mennä testaamaan sitä suoraan oikeassa ajoneuvossa.

BMW:n tavoitteena on tuoda ensimmäinen autonominen, sähköinen ja täysin verkkoon liitetty iNEXT-auto markkinoille vuonna 2021. Myöhemmin sitä tulee seuraamaan suuri joukko korkeasti automatisoituja malleja kaikilta BMW Groupin brändeiltä.

bmw-autonomous-3-221216

BMW:n suunnitelmat kuulostavat sinällään hyviltä, mutta samalla ei voi kuin hämmästellä, kuinka kovan etumatkan yhdysvaltalainen Tesla on onnistunut kuromaan automatisoidun ajamisen osalta. Yritys on jo esitellyt itsekseen liikenteessä pärjäävän version Model S -mallistaan ja kaikki sen mahdollistava tekniikka löytyy jo nyt Teslan uusista autoista.

Lähde: BMW