Aiemmin Atieva-nimellä tunnettu yhdysvaltalainen startup-yritys Lucid Motors on esitellyt päättyneen viikon lopulla ensimmäisen sähköautomallinsa prototyypin. Air-mallinimeä kantava auto sijoittuu edustusluokkaan ja haastaa teknisillä ominaisuuksillaan Teslan parhaiten varustellun Model S -mallin.

lucidmotors-air-1-191216

Lucid Motors kertoo auton moottorin ja vaihteiston olevan integroitu samaan pakettiin tilan säästämiseksi. Tarkoista teholukemista ei ollut vielä puhetta, mutta auton kerrotaan kiihtyvän nollasta 60 mailiin tunnissa 2,5 sekunnissa, eli samassa ajassa kuin Tesla Model S:n nopein versio. Airissa käytetään markkinoiden suurinta 130 kWh akustoa, joka on Samsung SDI:n valmistama. Akun luvataan tarjoavan jopa 400 mailin, eli yli 640 kilometrin toimintamatkan. Akuston kerrotaan mahdollistavan virransyötön jopa 1000 hevosvoiman moottoreille.

Airin kerrotaan sisältävän myös autonomisen ajon mahdollistavat kamerat, tutkan ja LiDARin, jotka voidaan ottaa käyttöön myöhemmin ohjelmistopäivityksen avulla.

lucidmotors-air-3-191216

Sisällä auto tarjoaa edustuautotason tilat, joihin panoraamalasikatto tuo valoisuutta. Kuljettajan edessä on suuri kaareva näyttökokonaisuus, jonka lisäksi keskikonsolissa sijaitsee pienempi taulutietokonemainen näyttöpaneeli. Takapenkkiläisille on tarjolla 55 astetta kallistuvat erillisistuimet, pöytätasot sekä suuri TV-näyttö.

lucidmotors-air-2-191216

Lucid Motors Airin valmistuksen kerrotaan alkavan Arizonassa vuoden 2018 lopulla ja toimitusten starttaavan pian sen jälkeen. Auton hintojen kerrotaan alkavan noin 100 000 dollarista, mutta myöhemmin on luvassa myös edullisempi 65 000 dollarin malli. Yritys ottaa ensimmäisistä 225 autosta ennakkotilauksia, joiden takuumaksu on 25 500 dollaria.

Lähde: Lucid Motors, Engadget