Useimmille Mercedes-Benz S600 Royale ei sano varmasti mitään, eikä ihme, sillä kyseessä on käsityönä valmistettu yksittäiskappale, jonka taustat ovat hämärän peitossa. Nyt autosta on kuitenkin tarjolla uutta laadukasta videomateriaalia, jonka myötä tämän erikoisuuden toteutukseen pääsee tutustumaan tarkemmin.

S600 Royalesta kuultiin ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten, yhdysvaltalainen autopaja Galpin Auto Sports julkaisi tuolloin kuvan autosta Facebook-sivuillaan, mutta poisti sen sittemmin näkyvistä. Sen jälkeen siitä on tehty havaintoja Kalifornian ohella myös mm. Monacossa ja Rivieralla. Mystisen Kalifornian rekisterikilvillä varustetun auton rakentaja ja omistaja ovat kuitenkin hämärän peitossa. Mm. Henrik Fiskerin on spekuloitu suunnitelleen tämän erikoisen auton, mutta myös on myöhemmin kieltänyt kyseiset huhut.

Vaikka S600 Royale on ilmiselvästi rakennettu kovalla rahalla, jakaa sen erikoinen muotoilu varmasti mielipiteitä. Muotoiluun on haettu selvästi inspiraatiota 60-luvun edustus-Mersuista ja autossa on käytetty SLS-superauton etu- ja takavaloja sekä SLR-tyyppisiä kyljen ilmanottoaukkoja. Keulan näyttävä ilmanottoritilä on peruja menneiltä vuosikymmeniltä ja myös kromatuilla puskureilla sekä pölykapseleita imitoivilla suurilla vanteilla on selvästi haettu menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

Auton valmistenumeron perusteella se on rakennettu vuosimallin 2014 S550-mallin pohjalle ja auton sisusta vaikuttaisi pysyneen pitkälti alkuperäisenä.

Lähde: Carscoops