Ensi vuonna julkaistava seuraavan sukupolven BMW M5 on ensimmäinen nelivetoinen M5-malli ja tämä onkin nostanut kysymyksiä siitä ollaanko legendaarisen urheiluautomallin ajettavuutta viety vähemmän sporttiseen suuntaan. Nyt saksalainen Bimmertoday-nettisivusto kuitenkin uutisoi, että tulevan F90-korimallisen BMW M5 -supersedanin kabiinista tulee löytymään painike, jonka avulla kuljettaja pystyy valitsemaan haluaako käyttää ajoneuvoaan nelivetoisena vai takavetoisen.

Tuorein epävirallinen F90 M5 -renderöinti.
Tuorein epävirallinen F90 M5 -renderöinti.

Puhtaan takavetoisuuden käytön lisäksi kuljettaja pystyy muokkaamaan auton ajokäyttäytymistä myös tuttuun tapaan mm. alustan asetuksien osalta. Vuonna 2018 markkinoille tuleva F90 M5 on huhujen mukaan varustettu nelivetojärjestelmän lisäksi yli 600 hevosvoimaa tuottavalla 4,4-litraisella tuplaturbo-V8:lla. Bimmertodayn uutisen mukaan uusi M5 kiihtyy neliveto päälle kytkettynä 0-100 km/h 3,5 sekunnissa.

bmw-m5-spyshot-1-041016

Uuteen G30-korimalliseen 5-sarjalaiseen pohjautuva F90 M5 on noin sata kiloa edeltäjäänsä kevyempi, kiitos auton alumiinin ja hiilikuidun yhteiskäyttöön perustuvan CLAR-koriteknologian.

Lähteet: Bimmertoday ja BMW Blog