Ferrari on julkistanut Tokion National Art Centerissä järjestettyjen juhlallisuuksiensa yhteydessä uuden J50-nimisen superauton. Ainoastaan 10 kappaleen valmistuserään rajoittuva avoauto luotiin juhlistamaan Ferrarin 50-vuotista taivalta Japanin markkinoilla ja se on rakennettu italialaisvalmistajan 488 Spider -mallin pohjalta.

ferrari_j50_1-1

488 Spiderin sisääntaittuvan metallikaton sijaan J50:stä löytyy kahdesta hiilikuitupaneelista koostuva irroitettava targa-katto, jonka palaset pystyy irroitettuna säilömään penkkien takana sijaitsevaan säilytystilaan. Ferrarin Special Projects -osaston ja Ferrari Styling Centerin luoman roadsterin targa-muotoilulla kunnioitaan valmistajan suosittuja ja rakastettuja 70- ja 80-lukujen malleja.

ferrari_j50_1-2

Futuristisuuteen tähtäävän auton muotoilun yksi merkittävimmistä ja silmiinpistävimmistä seikoista on sen mustaksi maalatun a-pilarin luoma nk. ”kypärän visiiri -efekti”. Tämä luo J50:n keulasta matalamman vaikutelman, mitä se oikeasti onkaan ja toimii kunnianosoituksena Ferrarin 50-luvun ”barchetta”-tyylisiä roadstereita kohtaan.

ferrari_j50_1-5

J50:n uusittu korimuotoilu on aiheuttanut muutoksia myös auton mekaaniselle puolelle ja mm. roadsterin jäähdytysjärjestelmä on jouduttu suunnitelemaan uudelleen. Emämalli 488 Spideria agressiivisemman keulan muotoilun kruunaavat viivamaiset LED-ajovalot ja kaksi hiilikuituista ilmanottokanavaa.

Ferrari J50:n 3,9-litraisesta tuplaturbo-V8 -moottorista on hierottu irti 20 hevosvoimaa enemmän kuin 488 Spiderin vastaavasta, kokonaistehon täten noustessa 690 hevosvoimaan.

Lähde: Ferrari