Aston Martin on ilmoittanut aikomuksestaan rakentaa 25 kappaleen uustuotantoerän ikonisesta 60-luvun alun DB4 G.T. -urheiluautostaan. Uustuotantomallit kantavat Continuation-lisänimeä ja vaikka ne pysyvätkin uskollisina alkuperäisten autojen designille, hyödynnetään niissä sekä vanhoja että moderneja valmistustekniikoita.

Continuation-mallien valmistuksessä hyödynnettävien nykyaikaisten valmistustekniikoiden ansiosta moottorin suorituskyvyn, ajettavuuden, jarrujen ja turvallisuuden kerrotaan olevan alkuperäisiä malleja parempaa, mutta siitä huolimatta autoissa säilyy sama tuntuma ja luonne kuin alkuperäisissä yksilöissä.

aston-martin-db4gt-continuation-2-121216

Uustuotantomallien VIN-valmistenumerot jatkuvat siitä, mihin alkuperäisen valmistuserän valmistenumerot päättyivät (0202R). Autojen valmistus tapahtuu Aston Martin Worksin toimesta alkuperäisten DB4 G.T. -mallien valmistuspaikalla Newport Pagnellissa. Uustuotantomallit perustuvat harvinaisempaan ”lightweight”-versioon ja ovat tarkoitettu ainoastaan ratakäyttöön.

aston-martin-db4gt-continuation-3-121216

Koska autoilla ei ole laillista ajaa julkisilla teillä, tarjoaa Aston Martin auton ostajille kahden vuoden rata-ajo-ohjelman, joka sisältää kahden vuoden aikana useita ratapäiviä ympäri maailman kuuluisilla eri radoilla. Asiakkaan tarvitsee vain saapua paikalle ja ajolinjoja on opastamassa mm. Le Mans -voittaja Darren Turner.

Continuation-malleissa alumiinisten koripaneelien valmistuksessa hyödynnetään uusinta digitaalitekniikkaa, jonka avulla tarkkuus ja yhdenmukaisuus saadaan paremmaksi ennen paneelien viimeistelyä käsityönä. 3,7-litrainen suora kuutonen tuottaa moderneilla tekniikoilla valmistettuna versiona 340 hevosvoimaa takapyörille nelivaihteisen manuaalilaatikon ja lukkoperän välityksellä.

aston-martin-db4gt-continuation-1-121216

Alkuperäistä DB4 G.T. -mallia valmistettiin vuosien 1959 ja 1963 välisenä aikana yhteensä 75 kappaletta. Niistä vain kahdeksan edusti kevytrakenteista erikoismallia, joissa putkirungon päällä käytettiin ohennetusta alumiinilevystä tehtyjä koripaneeleita. G.T.-malli on tavallista DB4:ää lyhyempi, kaksipaikkainen ja siinä on tehokkaampi 3,7-litrainen moottori. Nykypäivänä jäljellä olevien yksilöiden arvo liikkuu kolmen miljoonan punnan, eli yli 3,5 miljoonan euron luokassa.

DB4 G.T. Continuation -mallien toimitukset alkavat ensi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä, eli heinä-syyskuussa. Koko 25 auton erä on jo myyty loppuun. Autojen hinnaksi kerrotaan 1,5 miljoonaa puntaa, eli noin 1,8 miljoonaa euroa kappaleelta.

Lähde: Aston Martin