Aiemminkin mielenkiintoisia autoaiheisia videoita ja animaatioita tuottanut Donut Media on julkaissut YouTubessa videopätkän, joka avaa hienolla tavalla F1-autoissa käytettyjen rattien kehityskulkua aina 1950-luvulta nykypäivään asti. Video havainnollistaa selvästi, kuinka 50-luvulla käytössä oli vielä puuta ja 60-70-luvuilla siirryttiin pienempiin nahkaratteihin. 80-luvulla mokkanahka yleistyi pintamateriaalina ja rattien kehät saivat erikoisempia muotoja. 90-luvulla ratteihin lisättiin suuremmissa määrin nappuloita sekä vaihdeliipaisimet ja 2000-luvun puolella kuvioihin ovat tulleet hiilikuiturakenne, näytöt sekä laaja kavalkadi säätönappeja ja -nuppeja.

Mukana videolla ovat mm. Sir Stirling Mossin puu-alumiiniratti vuodelta 1957, Graham Hillin kolarissa mutkalle taipunut nahkaratti vuodelta 1969, James Huntin yhdellä sähkökytkimellä varustettu nahkaratti vuodelta 1978 ja Emerson Fittipaldin pikalukituksella varustettu malli vuodelta 1978. 80- ja 90-lukuja ovat edustamassa mm. Ayrton Sennan mokkapintainen malli vuodelta 1984, Ricardo Patresen suoralla alareunalla varustettu Williams-auton ratti vuodelta 1989, vaihdeliipaisimilla varustettu Michael Schumacherin ratti vuodelta 1995 ja yksi ensimmäisistä vaihtovalollisista malleista vuodelta 1996 sekä useita yläreunastaan avoimia malleja 1990-luvun lopun tyyliin. Tämän vuosituhannen puolta edustavat puolestaan Jarno Trullin ja Eddie Irvinen digitaalinäytöllä varustetut mallit vuodelta 2000, Kimi Räikkösen McLaren Mercedeksen ratti vuodelta 2002 sekä lopulta uusinta tekniikkaa edustava moderni ratti vuodelta 2014.

Rattivideo on jatkoa Donut Median elokuussa julkaisemalle kypärävideolle, jossa käydään läpi kilpakypäriä aina 1900-luvun alkuvuosilta lähtien.