Perinteikäs brittiläinen urheiluautovalmistaja Lotus on tekemässä tänä vuonna ensimmäisen voitollisen tuloksen lähes 40 vuoteen. Asiasta kertoi brittijulkaisu Auto Expressille yrityksen toimitusjohtaja Jean-Marc Gales.

Galesin mukaan yritys ei ole tehnyt voittoa sitten Colin Chapmanin aikakauden ja 1970-luvun lopun. Positiivisen tuloksen takana on Yhdysvalloissa elokuussa julkaistu Evora 400 -malli, joka on saanut osakseen ennennäkemätöntä kiinnostusta. Auto on tällä hetkellä loppuunmyyty ensi vuoden maaliskuuhun asti.

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Lotus on vähentänyt työvoimaansa 1200 hengestä noin 800 henkeen. Työntekijöiden vähenemisestä huolimatta autojen tuotanto on noussut vuoden 2014 vajaasta 1400 autosta tämän vuoden yli 2000 auton ennusteeseen. Lisäksi Gales kehuu laadun olevan korkeammalla tasolla kuin koskaan aiemmin.

Muutaman vuoden päästä markkinoilla saatetaan nähdä Kiinassa valmistettava Lotus-SUV, jonka tarkoituksena on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa sekä laajentaa Lotuksen vetovoimaa. Ennen sitä tullaan näkemään uusia versioita nykyisistä malleista, eli Exigestä, Evorasta ja Elisestä.

Lähde: Auto Express