Italialaisvalmistaja Alfa Romeon historia on täynnä autourheilun puolella menestyneitä malleja ja tänään yksi tuollaisista autoista tulee tarjolle Milanon AutoClassica -autonäyttelyn yhteydessä järjestettävässä RM Sotheby’s:n huutokaupassa. Myytävä yksilö on punainen vuoden 1987 Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA -kilpuri, jonka arvioidaan tulevan huudetuksi n. 100 000 – 120 000 euron hintaan.

alfa_75_kilpuri_1

75 Turbo Evoluzione -rata-auto rakenettiin 80-luvulla horjuttamaan vakioautoilun puolella valtikkaa vahvasti heiluttaneen BMW E30 M3:n ylivaltaa. Pohjoismerikkalaisen IMSA:n säännösten mukaisesti kehitellyn auton konetilasta löytyy Alfan turboahdettu 2-litrainen ja nelisylinterinen Twin Cam -moottori, joka kisakäytössä säädöistä riippuen tuottaa 340-400 hevosvoimaa. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Alfa Romeon luokittelutarkoituksessa valmistaman 75 Turbo Evoluzionen siviiliversion 1,8-litrainen moottori tuottaa 155 hevosvoimaa.

alfa_75_kilpuri_3

Nyt täydessä ja alkuperäisessä kisa-asussaan huudettavaksi tulevan yksilön kilpailuhistoriaa ei valitettavasti ole tiedossa, mutta sen runkomerkinnät vahvastivat sen aidoksi ja alkuperäiseksi Alfa Romeon sisäisen Alfa Corse -kilpatallin käyttöön valmistetuksi autoksi.

Lähteet: Road & Track ja RM Sotheby’s