Peribrittiläinen Jaguar on julkaissut historiansa ensimmäisen täyssähköauton; I-PACE Concept -nimiseen malliin vahvasti pohjautuva tuotantoauto saapuu markkinoille vuonna 2018. Jaguarilta kerrotaan viisipaikkaisen I-PACEN olevan perheauton, urheiluauton ja katumaasturin yhdistelmä, joka tulee haastamaan perinteiset luksus-SUV:t kilpailukykyisellä toimintasäteellään ja latausajoillaan.

HyperFocal: 0

I-PACEN sähkömoottorit ja 90 kWh akkupaketti ovat kokonaisuudessaan Jaguar Land Roverin sisäisen suunnittelutiimin insinöörityön tulosta. Auton NEDC-normin mukainen toimintamatka on yli 500 kilometriä yhdellä latauksella ja tavanomaisella 50kW:n tasavirtalaturilla auton akut latautuvat täyteen hieman yli kahdessa tunnissa, ja 80% varaustasoon puolessatoista tunnissa.

jaguar_ipace_7

Auton molemmilta akseleilta löytyvät sähkömoottorit tuottavat yhteensä noin 400 hevosvoiman tehon ja 700 Nm vääntömomentin. Molemmilla akseleilla moottoreiden tuottaman voiman renkaille ohjaa yksivaihteinen moottoreihin integroitu vaihteisto. Järjestelmän mahdollistama välitön väännöntuotto ja viiveettömästi toimiva neliveto singauttavat sähkömaasturin 0-100 km/h hieman yli neljässä sekunnissa.

I-PACE Concept hyödyntää Jaguarin nykyisistä XE-, XF- ja F-PACE-malleista tuttua hienostunutta alusta- ja iskunvaimennusteknologiaan, jotta auton ajettavuus on saatu mahdollisimman lähelle merkin ”tavallisia” malleja.

Myös sisustaltaan I-PACE jatkaa Jaguarilta totuttua luksuslinjaa ja laadukkaiden materiaalien sekä korkealuokkaisen viimeistelyn tasosta ei olla tingitty. Uutuutena sähköauton kojelaudessa nähdään kahdesta kosketusnäytöstä ja yhdestä normaalista näytöstä koostuva intuitiivinen ohjauskokonaisuus, jolla auton hallinta tehdään kuljettajalle mahdollisimman luontevaksi.

Lähde: Jaguar