stephan-winkelmann-audi-101116

Audi Sportin uusi johtaja Stephan Winkelmann on kertonut brittiläiselle Autocar-julkaisulle, että yritys aikoo tuplata RS-malliensa määrän vuoden 2018 alkupuolelle mennessä. Seuraavien 18 kuukauden aikana RS-mallisto on kasvamassa 15 auton laajuiseksi.

audi-tt-rs-1-101116

Tällä hetkellä Audin RS-mallisto koostuu seitsemästä autosta, joihin lukeutuvat R8, RS3, RS Q3, TT RS Coupe, TT RS Convertible, RS6 ja RS7. Helmikuussa Lamborghinin johtajan paikalta Audi Sportin pomoksi siirtynyt Winkelmann kertoi Autocarille, että ”lisää on luvassa” kaikkiaan kahdeksan mallin edestä. Mies ei kuitenkaan paljastanut tarkempia malleja tai julkaisuaikataulua. RS-versioita odotetaan kuitenkin saapuvaksi mm. A1, A4 ja Q5-malleista. Lisäksi R8-superautosta on luvassa edullisempi 2,9-litrainen tuplaturbo-V6-versio.

audi-rs3-sedan-1-101116

Winkelmannin mukaan Audi ei aio kehittää RS-mallistoaan samaan suuntaan kuin Mercedes AMG-mallejaan. ”Emme aio tehdä samaa mitä he tekevät”, Winkelmann toteaa. ”Meillä on paljon suunnitelmia, mutta emme paljasta niitä vielä . On parempi luvata liian vähän ja sen jälkeen ylisuorittaa”, hän jatkaa.

Lähde: Autocar