Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on kertonut yrityksen suunnitelmista uusien tuotantolaitosten suhteen eilen saksalaisen Grohmann Groupin ostamiseen liittyneen lehdistötilaisuuden yhteydessä. Muskin mukaan Teslan suunnitelmissa on investoida saksalaisen insinööritaidon ohella myös Eurooppalaiseen tuotantolaitokseen. Muskin mukaan Tesla aikoo valita toisen Gigatehtaansa sijainnin Euroopasta vielä ensi vuoden aikana.

Teslan kokoonpanolinja Fremontin tehtaalla.
Teslan kokoonpanolinja Fremontin tehtaalla.

Musk kertoi lehdistölle, että Euroopan tehdas ei keskity vain litium-ioniakkujen valmistukseen, vaan tulee valmistamaan myös voimalinjoja ja autoja. Musk kutsuu uutta hanketta ”integroiduksi Gigatehdas 2:ksi”, sillä alun perin Gigatehdaskonsepti suunniteltiin tuottamaan ainoastaan akkukennoja ja -kokonaisuuksia. Hänen mukaansa on myös mahdollista, että Euroopassa tulee tulevaisuudessa toimimaan jopa kaksi tai kolme Teslan akkuja ja autoja valmistavaa tehdasta.

Teslan Gigafactory-tehdas Nevadassa.
Teslan Gigafactory-tehdas Nevadassa.

Musk kuitenkin korosti, että yrityksen ensisijaisena tavoitteena on tällä hetkellä saada edullisen Model 3 -mallin tuotanto täyteen vauhtiin ensi vuoden loppuun mennessä. Teslan suunnitelmissa on nostaa tuotantokapasiteettinsa 600 000 autoon, kunhan Model 3:n massatuotanto on saatu täyteen vauhtiin. Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on muuttaa tuotantostrategiaansa pohjautumaan ”laitteisiin, jotka valmistavat laitteita”. Tällä hetkellä Teslan Gigafactory-akkutehdas sijaitsee Nevadassa ja autotehdas Kalifornian Fremontissa.

Lähde: Electrek