Tesla tiedotti tänään tulevista muutoksista elinikäisen ilmaisen Supercharge-latausmahdollisuuden suhteen. Ensi vuoden alusta lähtien uusien Tesla Model S ja Model X -mallien mukana ei tule enää rajatonta maksutonta latausmahdollisuutta. Linjaus ei tule täysin yllätyksenä sillä yritys ilmoitti jo viime kesänä, ettei tuleva edullisempi Model 3 -malli tule sisältämään ilmaista Supercharge-latausmahdollisuutta.

tesla-supercharge-081116

Rajattoman latausmahdollisuuden sijaan kaikki vuodenvaihteen jälkeen hankittujen Model S- ja Model X -mallien omistajat tulevat saamaan 400 kWh ilmaista latausenergiaa vuodessa. Toisin sanoen kyseinen määrä riittää P100D-huippumallin lataamiseen tyhjästä täyteen noin neljä kertaa. Sen avulla kuljettava matka on noin 1600 kilometrin luokaa. Kun ilmaisen latausenergian määrä ylittyy, valoitetaan käyttäjältä latauksesta asteittain. Tarkkaa taksaa yritys ei kuitenkaan paljasta. Tesla kuitenkin lupaa, että latauksesta veloitetaan vähemmän kuin verrattavissa olevan polttomottoriauton tankkaamisesta ja että yrityksen ei ole tarkoitus tehdä Supercharger-verkostostaan tulosyksikköä, vaan se aikoo investoida tulot latausverkoston kehittämiseen.

Tesla on rakentanut viimeisen neljän vuoden aikana Supercharge-latausverskostonsa niin, että se mahdollistaisi auton kätevän lataamisen pitkillä matkoilla. Yritys on jo aiemmin kritisoinut käyttäjiä, jotka lataavat autojaan ilmaiseksi kotiensa lähettyvillä. Tämän uusimman muutoksen myötä Tesla aikoo selvästikin suunnata latausasemiaan entistä enemmän pitkiä matkoja ajavia käyttäjiä varten.

Lähde: Tesla