mercedes-mclaren-slr-stirling-moss-for-sale-7-081116

Saksalaiselle AutoScout24-myyntisivustolle on ilmestynyt Mercedeksen johtotähdellä varustettu superauto, jonka huippunopeudessa on tarjolla poikkeuksellisen kylmää kyytiä (etenkin jos kuljettajalla ei ole kypärää päässä). Kyseessä on harvinainen Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss -superauto, jota on valmistettu vain hyvin rajattu ja erityiselle ostajajoukolle myyty erä. Hintaa autolla on 2,8 miljoonaa Sveitsin frangia, eli noin 2,6 miljoonaa euroa.

Vuonna 2009 esitelty SLR Stirling Moss perustuu tavalliseen SLR-malliin, mutta sen ulkonäköä on muokattu merkittävästi ja mm. katosta sekä tuulilasista on luovuttu kokonaan. Autoa valmistettiin 75 kappaleen erä Sir Stirling Mossin vuoden 1955 Mille Miglia -voiton kunniaksi ja sitä tarjottiin vain alkuperäisen SLR:n omistajille noin miljoonan dollarin hintaan. Erikoismallin muotoiluun on haettu inspiraatiota 1950-luvun 300 SLR -kilpa-autosta.

Pitkän konepellin alla on tuttu McLarenin kutittelema 5,4-litrainen remmiahdettu V8, mutta vakiomallin 617 hevosvoiman sijaan siitä on houkuteltu ulos 640 hevosta. Sen voimin auto kiihtyy nollasta sataan 3,5 sekunnissa ja saavuttaa lopulta 350 km/h huippunopeuden. SLR Stirling Moss on noin 200 kiloa kevyempi kuin vakiomalli.

Lähteet: AutoScout24, Motor1