Toyota on esitellyt osastollaan parhaillaan Las Vegasissa käynnissä olevilla SEMA-messuilla villin vuosimallin 2016 Land Cruiser -maastoauton, jonka tekninen toteutus poikkeaa melko rajusti vakiosta. Land Speed Cruiseriksi nimetty menopeli näyttää ulkoa melko vakiolta matalaa alustaa ja suuria vanteita lukuun ottamatta, mutta todellisuudessa se on kokonaan Toyotan motorsports technical centerin rakentama. Sen kehutaan olevan maailman nopein SUV.

toyota-land-speed-cruiser-1-031116

Hämäävien kuorien alta löytyy hurjaa tekniikkaa, sillä moottoritilaan on sijoitettu 3UR-FE-koodilla tunnettu 5,7-litrainen V8, josta on kutiteltu ulos yli 2000 hevosvoimaa kahden ”lentopallon” kokoisen Garrett-turboahtimen avustuksella. Sen voimin ”maasturi” yltää huimaan 220 mailin, eli 354 kilomerin tuntinopeuteen. Moottorin perässä on ATI:n vaihdelaatikko.

Sisäpuolelta Land Speed Cruiser on hyvin karsittu. Ohjaamoa suojaa turvakaaret ja ainoastaan kuskin penkki on jätetty paikalleen. Sekin on tosin korvattu Momon kuppipenkillä ja Simpsonin monipistevöillä. Sporttista tunnelmaa on lisäämässä oviverhoiluiden ja turvavöiden punainen väri.

Tavanomaisesta ulkonäöstä huolimatta auton jokainen järjestelmä ja komponentti on käyty läpi. Suurin haaste oli saada kori takaisin raskaasti muokatun rungon päälle. Land Speed Cruiserilla rikomme kaikki tavanomaisuuden sen suhteen mitä maastoauton pitäisi tyypillisesti olla”, kertoo rakentamisesta vastannut Chuck Wade sekä markkinointipäällikkö Steve Appelbaum.

Lähde & kuvat: Toyota

This site uses XenWord.