Monissa Ferrarin keski-/takamoottorisissa malleissa auton moottoria pääsee ihailemaan lasisen luukun läpi, mutta avomalleissa se on sen sijaan ollut ennemminkin poikkeus kuin sääntö. Tämä koskee myös tuoretta Ferrari 488 Spideriä, jonka voimanlähde on vakiona peitossa umpinaisen konepellin alla. Saksalainen Capristo Automotive on kuitenkin julkaissut nyt ”ongelmaan” lääkkeen ikkunallisen konepeiton muodossa.

capristo-ferrari-488-spider-glass-hood-4-011116

Capriston ikkunallinen moottoritilan kansi on valmistettu hiilikuidusta sekä turvalasista ja sen etukulmiin on muotoiltu tarvittavat ilmanottoaukot. Käyttäjä voi valita luukkunsa hiilikuidun kahdesta eri kuvioinnista sekä kiiltävällä tai mattapintaisella viimeistelyllä. Käytännössä suuri osa itse 3,9-litraisesta F154CB V8 -moottorista jää kuitenkin Capriston konepeiton ikkunasta huolimatta piiloon, sillä luukun läpi näkyy lähinnä moottorin imupuolen komponentteja sekä öljykorkki. Näyttävä punainen imusarja jää sen sijaan piiloon kattomekanismin alle.

Moottorin näkemisen riemu ei tule 488 Spiderin omistajalle halvaksi, sillä Capriston ikkunallinen konepeitto maksaa 8990 euroa. Tosin superautojen maailmassa yksilöllisyys näyttelee erittäin suurta roolia, joten maailmasta löytyneet useita avo-Ferrarin omistajia, jotka pulittavat mielellään kyseisen summan erottuakseen edukseen massasta.

Lähde: Capristo Automotive