Varikkopysähdykset ovat kautta historian näytelleet tärkeää osaa moottoriurheilussa ja käynnissä olevalla F1-kaudella onkin varikkotiimeiltä nähty todellista supertoimintaa, kun renkaidenvaihtoja on suoritettu jopa alle kahdessa sekunnissa!

Miten 18 henkisen F1-varikkotiimin suoritusta on koordinoitava, jotta nähdyn laisiin kahden sekunnin pysähdyksiin oikein ylletään?  Red Bull Racingin F1-tallin varikkotiimin toiminnasta vastaava manageri Jonathan Wheatley purkaa varikkopysähdyksen aikana tapahtuvat toiminnot palasiksi tallin YouTube-kanavalla julkaistulla informatiivisella videolla.

Kaikkien aikojen nopein F1-renkaidenvaihto nähtiin viime kesäkuussa ajetussa Bakun Euroopan GP:ssä, kun Williamsin varikkotiimi suoriutui tehtävästä ainoastaan 1,92 sekunnissa.

Lähteet: Road & Track ja YouTube/Red Bull Racing