The Drive on julkaissut YouTubessa erittäin mielenkiintoisen videon, jolla superautovalmistaja Koenigseggin toimitusjohtaja Christian Von Koenigsegg esittelee yrityksen tuoreen Regera-mallin teknisiä ratkaisuja ja yksityiskohtia.

Videolla Christian kertoo mm. auton robotisoiduista koripaneeleista, joiden toteuttamiseksi auton paino on noussut vain noin 5-7 kilogrammaa. Autosta kerrotaan löytyvän yli 30 prosessoria, joista jokainen vastaa yksinään yhdestä toiminnosta ja on ohjelmoitavissa langattoman yhteyden yli. Mielenkiintoisena yksityiskohtana auton takaosassa oleva ”pakoputki” ei todellisuudessa poista kaasuja moottorista, vaan toimii auton elektroniikan tuottaman lämmön poistokanavana.

Viime keväänä virallisesti julkaistu Regera pitää sisään poikkeuksellisen voimalinjan, joka koostuu V8-bensiinimoottorista sekä kolmesta sähkömoottorista. Niiden yhteisteho on yli 1500 hevosvoimaa ja vääntö 2000 newtonmetriä. Regerassa ei ole lainkaan perinteistä vaihteistoa, vaan sen tilalla on Christian Von Koenigseggin kehittämä Direct Drive -ratkaisu, jossa ei ole lainkaan erillisiä vaihteita. Vaikka auto painaa ajokunnossa kaikilla nesteillä ja täydellä tankilla 1628 kilogrammaa, sen 0-100 km/h kiihtyvyys on kiitettävät 2,8 sekuntia. Vielä huikeampi suorituskykyarvo on 20 sekunnin 0-400 km/h kiihtyvyys.

Videolla esiintyvä yksilö on Geneven autonäyttelyssä esitelty prototyyppi, jossa on lopullista myyntiversiota vähemmän hiilikuitua.