Yhdysvaltalainen virityspaja ja autojen pienvalmistaja Hennessey Performance on esitellyt uuden VelociRaptor 6X6 -konseptin, joka on äärimmäisen maastokykyinen kuusipyöräinen muunnos Fordin F-150 Raptor SuperCrew -avolavasta. Auto kilpailee selvästi samasta asiakaskunnasta vuonna 2013 esitellyn Mercedes-Benz G63 AMG 6X6 -mallin kanssa.

hennessey-velociraptor-6x6-3-061016

Hennessey on parantanut avolavan maastokykyä lisäämällä siihen kolmannen akselin ja varustamalla kaikki akselit vedolla sekä tasauspyörästön lukolla. Alumiininen lava on muokattu mahduttamaan kyytiin ylimääräisen setin renkaita. Alusta on päivitetty entistä maastokelpoisempaan malliin ja alla pyörii muhkeat off-road-renkaat 20-tuumaisilla vanteilla.

hennessey-velociraptor-6x6-1-061016

Kaksi turboahdinta, muokattu pakoputkisto, parannettu jäähdytys sekä uusi moottorinohjaus nostavat VelociRaptorin tehot yli 600 hevosvoimaan. Lisävarusteena autoon voi halutessaan ruksia vielä mm. Brembon jarrut, Torsen-tyyppisen etutasauspyörästön, suuremmat vanteet ja renkaat, kustomoidun sisustan, kirkkaammat LED-valot sekä panssarointeja.

VelociRaptor 6X6:n myyntiversio tulee maksamaan Yhdysvalloissa alkaen 295 000 dollaria, joka on 135 000 dollaria vähemmän kuin Mercedes G63 AMG 6X6 aikanaan. Auton saatavuusaikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta se tulee tilattavaksi sekä Hennesseyn että Fordin jälleenmyyntiverkoston kautta.

Lähde: Hennessey