Uusi seitsemännen sukupolven 500-sarjan BMW tulee myyntiin ensi vuonna ja se tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että tehomalli M5:stä tullaan näkemään uusi painos. BMW:n M-osastoa johtava Frank van Meel on paljastanut Pariisin autonäyttelyssä Auto Express -julkaisulle näkemyksiään tulevasta M5:stä.

bmw-m5-spyshot-1-041016

Van Meelin mukaan uusi M5 on ajettavuuden kannalta saman kaltainen nykyisen mallin kanssa, mutta se tarjoaa paremman pidon nelivetojärjestelmän ansiosta. Uuden M5:n balanssia ei ole haluttu pilata ja autosta on tehty ketterä, tarkka ja dynaaminen. Van Meelin mukaan M-autot ovat suunniteltu radalle ja vaikka uudessa M5:ssä on neliveto, luvataan sen käyttäytyvän kuin takavetoinen auto. Yli 600 hevosvoimaisessa autossa nelivedon kerrotaan olevan pidon kannalta kuitenkin jo lähes välttämättömyys.

bmw-m5-spyshot-2-041016

Huhujen mukaan uudessa M5:ssä käytettäisiin 4,4-litraista kaksoisahdettua V8-moottoria, mutta myöskään korkeaviritteisen rivikuutosen mahdollisuus ei ole poissuljettu. Huhujen mukaan uusi 5-sarjalainen tulee olemaan edeltäjäänsä noin sata kiloa kevyempi, joka tekee varmasti hyvää myös M5:n luontoiselle autolle.

Van Meel paljasti myös haastattelussa, ettei BMW:n M-osastolla ole välitöntä kiinnostusta luoda sähkömoottoreilla varustettua superautoa, jollaista mm. Mercedes-AMG- ja Aston Martin tällä hetkellä kehittävät.

Lähteet: Carscoops, Auto Express