Edellispäivänä saattoi Lontoon keskustassa päästä todistamaan epätavallista näkyä kun Porschen PR-tempaus toi valmistajan Le Mansin voittaneen 919 Hybrid -kilpa-auton keskelle miljoonakaupungin aamuliikennettä. Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen hallitseva FIA:n World Endurance Championship -sarjan mestari australialainen Mark Webber oli 919:n puikoissa tällä ainutlaatuisella matkalla läpi Iso-Britannian pääkaupungin.

porsche_919_lontoo_10

Kaupungin katuja ei oltu suljettu tempauksen vuoksi, vaan Porschen Le Mans -kilpuri pääsi nauttimaan Lontoon nähtävyyksistä vahvassa poliisisaattueessa. Hybridi-teemaisen Porsche-kulkueen täydensi 919 Hybridin perässä koko matkan seurannut uusi Panamera E-Hybrid -luksussedan.

porsche_919_lontoo_11

Huipputekninen 919 Hybrid on varustettu peräti 500 hevosvoimaa tuottavalla 2-litraisella turboahdetulla V4-moottorilla, joka yhdessä 400-hevosvoimaisen sähkömoottorin kanssa muodostavat kilpurin voimantuoton. Webber on tallikavereineen vahvasti kiinni myös tämän vuotisessa mestaruudessa, sillä kuljettajakolmikko on Porsche 919 Hybridin ratissa voittanut jo viisi kauden kuudesta käydystä kilpailusta.

Lähteet: Carscoops ja YouTube/Horsepower Hunters