tesla-autopilot-update8-270916

Tesla julkisti hiljattain Model S- ja Model X -malleilleen uuden 8.0-ohjelmistopäivityksen, joka uudisti mm. kosketusnäytön käyttöliittymää, lisäsi Cabin Overheat Protection -toiminnon sekä toi parannuksia mediatoistimeen ja karttasovellukseen. Samassa yhteydessä myös Autopilot-ominaisuus sai osakseen uudistuksia, joista osa pyrkii opastamaan käyttäjää ominaisuuden turvalliseen käyttöön.

Uusimman päivityksen myötä Autopilot-toiminto tekee käyttäjälle entistä hankalammaksi olla kiinnittämättä huomiota ympäröivän liikenteen seuraamiseen. YouTube-käyttäjä Black Tesla on esitellyt Autopilotin uusimman version toimintaa videolla, jolta käy selville kuinka ohjelmisto pistää kuljettajan ”jäähylle”, jos Autopilotin käyttöohjeita ei noudateta.

Kun Autopilot-toiminto kytketään käyttöön, auto muistuttaa käyttäjää pitämään kädet ratilla ja olemaan valmis ottamaan auton hallinnan itselleen minä hetkenä tahansa. Ohjelmisto ei edelleenkään vaadi käsien pitämistä ratissa jatkuvasti, sillä esimerkkivideolla ratti on vapaana yli neljän minuutin ajan, ennen kuin näytölle ilmestyy muistutus asiasta. Auto muistuttaa käyttäjää mittarinäytössä noin puolen minuutin ajan ”Hold steering wheel”-tekstillä, välkkyvillä valaistusefekteillä sekä äänimerkeillä, jonka jälkeen näytölle ilmestyy ”Autosteer Unavailable for the Rest of this Drive. Hold Steering Wheel to Drive Manually” -teksti ja Autopilot kytkeytyy pois päältä.

Autopilotin kytkeminen takaisin käyttöön vaatii tämän jälkeen auton pysäyttämisen ja parkkitilan kytkemisen päälle, jonka jälkeen ominaisuuden käyttöoikeudet palautuvat automaattisesti.

Lähteet: Teslarati