Legendaaristen superautojen ystäville surullisia uutisia – maailmassa on jälleen yksi Ferrari F40 vähemmän. Briteissä hiljattain palaneen yksilön tarina on sitäkin kurjempi – auton kerrotaan syttyneen palamaan neitsytmatkallaan täydellisen entisöinnin jälkeen.

Tapahtumasarjasta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, mutta Ferrari Chat -keskustelufoorumilla julkaistut kuvat paljastavat, että punainen F40 on päässyt palamaan lähes totaalisesti poroksi. Jos auto on Iso-Britannian rekisterissä, se tullaan todennäköisesti arvioimaan kategorian B kolariautoksi ja sen runko tullaan valitettavasti määräämään romutettavaksi.

palanut-ferrari-f40-3-270916

Ferrari Chat -foorumin harrastajat arvioivat, että tulipalo on saattanut lähteä liikkelle moottoritilan kumisista polttoainesäiliöistä tai sytytyspuolista. Kuvien perusteella tuli on päässyt irti juuri moottoritilassa ja auto on palanut niin huonoon kuntoon, että sitä tuskin enää voidaan kunnostaa entiselleen.

Vuonna 1987 julkaistu F40 oli ensimmäinen sarjatuotantoauto, joka rikkoi 200 tuntimailin rajapyykin 326,1 km/h huippunopeudellaan. Sen voimanlähteenä toimii 2,8-litrainen kaksoisahdettu V8-moottori, joka tuottaa 471 hevosvoimaa. Putkirunkoon ja hiilikuitukoriin perustuva auto painaa vain 1369 kg. F40:ä on valmistettu 1311 kappaletta ja vähän ajetun huippukuntoisen yksilön arvo on nykypäivänä pitkälle toista miljoonaa euroa.

Lähteet: Motor1, Ferrari Chat