Yhdysvaltojen Utahin osavaltiossa sijaitseva Bonnevillen suolatasanko on kuuluisa moottoriurheilun mekka ja tunnettu erityisesti monien nopeusajoennätysten syntypaikkana. Tällä kertaa Volkswagen pääsi historian kirjoihin, kun valmistajan Beetle LSR:ksi (Land Speed Record) nimeämä toisen sukupolven New Beetle saavutti Bonnevillessä 328 kilometrin tuntinopeuden ja kruunattiin kaikkien aikojen nopeimmaksi ”Kuplaksi”.

vw_beetle_lsr_10

Ennätys-Beetle on varustettu 543 hevosvoimaa ja 571 Nm pyörille tuottavalla 2-litraisella EA888-koodinimellisellä nelisylinterisellä turbomoottorilla. THR Manufacturing -nimisen yrityksen virittämä moottori on kokenut kattavan listan muutoksia vakioon verrattuna, sillä siihen päivitetty mm. turboahtimet, männät, nokka-akselit, kiertokanget ja sylinterikansi. Lisäksi Beetle LSR on vakioon verrattuna madallettu, kevennetty ja sen sisusta on varustettu turvakehikolla sekä kuppipenkeillä. Auton voimansiirtoa on parannettu lukollisella tasauspyörästöllä ja super-Beetlen jarruttamiseksi huimista nopeuksista sen takaosasta löytyy kaksoisjarruvarjot.

vw_beetle_lsr_7

Ennätysajo suoritettiin USFRA:n järjestemässä World of Speed -tapahtumassa ja Beetlen ohjauspyörän takana istui yhdysvaltalainen autojournalisti Preston Lernet. Lerner kertoi, että autolla todennäköisesti pystyy ajamaan vieläkin lujempaa, mutta suolatasangon olosuhteet eivät tätä tällä kertaa mahdollistaneet.

Lähteet: Volkswagen ja Motor Trend