Vuosituhannen vaihteessa julkistettu Saleen S7 on yksi kaikkien aikojen suorituskykyisimmistä yhdysvaltalaisista superautoista, vaikka sen valmistus loppui jo kymmenisen vuotta sitten. Nyt lähinnä muskeliautojen virittämiseen sittemmin keskittynyt Saleen on kuitenkin ilmoittanut S7:n tekevän paluun rajattuna LM-versiona.

Uusi S7 LM perustuu alkuperäiseen S7:ään ja sitä tullaan valmistamaan vain seitsemän kappaleen piensarja. Kaikki uuden tuotantoerän autot saavat päällensä hopea-mustan värityksen ja niiden 7,0-litraisesta V8-moottorista revitään kahden turbon avustuksella tuhannen hevosvoiman tehot. Lisäksi autossa on mm. uusi sisusta ja uudet vanteet. Saleen valmistaa seitsemän auton erän juhliakseen 20 vuotta sitten alkanutta seitsemän vuoden voittoputkea kilparadoilla.

saleen-s7-lm-1-190916

Alkuperäisessä vuonna 2000 julkaistussa Saleen S7:ssä oli 7,0-litrainen vapaasti hengittävä Fordin V8, joka tuotti 550 hevosvoiman tehon ja kiihdytti auton nollasta sataan noin 3,5 sekunnissa sekä lopulta yli 350 km/h huippunopeuteen. Vuonna 2005 S7:stä julkaistiin Twin Turbo -versio, jonka moottorista revittiin kahdella Garrettin turboahtimella 200 lisähevosvoimaa. Niiden avulla auto kiihtyi sataseen alle kolmessa sekunnissa ja saavutti 399 km/h huippunopeuden.

Uuden Saleen S7 LM:n hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta kyseessä tulee olemaan keräilyharvinaisuus, joten hinnan voi olettaa nousevan sen mukaiseksi.

Lähde: Saleen