Lähes 1500 hevoisvoimaisen Bugatti Chiron -superauton huippunopeus on virallisesti rajoitettu 420 kilometriin tunnissa ja sekin saavutetaan ainoastaan erillisellä avaimella kytkettävän huippunopeustilan ollessa aktivoituna. Bugattin suunnitteluosaston johtaja Willi Netuschil on kuitenkin paljastanut Autoblog-julkaisulle, että Chiron on mahdollista kiidättää vieläkin suurempiin nopeuksiin.

Netuchilin mukaan on olemassa erikoisavain, jonka avulla Chironista saa aktivoitua toisen korkeamman huippunopeustilan. Sen myötä auton huippunopeuden kerrotaan nousevan lukemaan 458 km/h, mikä sekin on tiettävästi vielä elektronisesti rajoitettu lukema. Toistaiseksi jäi hieman epäselväksi, voiko Chironin ostaja saada kyseisen erikoisavaimen lisähintaan, vai pysyykö se vain valmistajan omassa hallussa.

Netuschil kuitenkin muistuttaa, että jarrutusmatka kasvaa pienelläkin nopeuden lisäyksellä huomattavasti, kun puhutaan kyseisestä nopeusluokasta. Valmistaja itsekään ei ole pystynyt saavuttamaan huippunopeutta muualla kuin Volkswagen Groupin testiradalla Wolfsburgissa sekä vanhassa Ehra-Lessien-sotilastukikohdassa Saksassa. Lisäksi on tärkeää ymmärtää, että esimerkiksi renkaat eivät kestä kovinkaan kauaa huippunopeudella ajamista.

Mielenkiintoiseksi kysymykseksi kuitenkin jää edelleen, mikä on Chironin todellinen huippunopeus, sillä Bugatti on jättänyt varmasti vielä liikkumavaraa virheitä varten.

Lähde: Autoblog, Carscoops

 

This site uses XenWord.