Aston Martin ja Red Bull Racing esittelivät heinäkuun alussa ensimmäisen täysikokoisen prototyypin AM-RB 001 -hyperautosta, jonka on tarkoitus olla aikanaan maailman nopein katulaillinen auto. Nyt Aston Martinin globaalin markkinointiviestinnän johtaja Simon Sproule on paljastanut Motoring-julkaisun haastattelussa, että auton kysyntä on jo ylittänyt moninkertaisesti sen tulevan valmistusmäärän.

Sproulen mukaan AM-RB 001:lle on ilmoittautunut jo yli 450 vakavasti otettavaa ostajaa, joka on kolminkertaisesti auton maksimissaan 150 kappaleen valmistusmäärään nähden. Aston Martin on ilmeisesti päättänyt nostaa valmistusmäärää, sillä vielä julkaisun yhteydessä heinäkuun alussa ilmoitettu lukema oli noin sata autoa.

aston-martin-am-rb-001-sproule-120916

Sproulen arvion mukaan samat keräilijät, jotka ovat hankkineen kokoelmiinsa Porsche 918:n, Ferrari LaFerrarin ja McLaren P1:n kaltaiset mallit, ovat nyt erittäin kiinnostuneita saamaan myös AM-RB 001:n osaksi kokoelmaa.

Aston Martin kehittää AM-RB 001:tä Red Bull Racingin F1-tallin teknisen johtajan Adrian Neweyn kanssa. Auton teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä lopullista tietoa, mutta ennakkoon konepeiton alta on puhuttu löytyvän yli 1000 hevosvoimainen vapaasti hengittävä V12 hybriditekniikalla ryyditettynä. Aerodynaamisesti hiilikuiturakenteinen ja alle 1000 kiloa painava AM-RB 001 on erittäin kehittynyt ja se tähtää rata-ajossa LMP1-kilpureiden nopeusluokkaan.

Lähde: Motoring

This site uses XenWord.