Heinäkuussa uutisoimme Mercedes-AMG:n kehittelevän 50-vuotisjuhliensa kunniaksi yli 1000-hevosvoimaisella nelisylinterisellä moottorilla varustettua hybridi-hyperautoa. Nyt brittiläisen evo-autolehden saamien sisäpiiritietojen mukaan on kuitenkin varmistunut, että autossa tullaan hyödyntämään Mercedeksen nykyisen W07-nimisen F1-kilpa-auton kuusisylinteristä bensamoottoria.

mercedes_amg_w07_moottori
Mercedes F1 W07:n moottori

Aston Martinin ja Red Bullin yhteistyössä kehittelemän AM-RB 001 -hyperauton kilpailijaksi suunnitellun Mercedes-AMG -luomuksen kokonaismoottoritehon odotetaan nousevan jopa 1500 hevosvoimaan, joista F1-lähtöinen V6 tulee tuottamaan noin 900. Loput tehot aiotaan saada kahdelta tai useammalta noin 160-hevosvoimaiselta sähkömoottorilta.

Mercedeksen F1-voimalinja ei tietenkään ole suoraan asennettavissa katukäyttöön tarkoitettuun autoon, vaan mm. moottorin jäähdytys, voimansiirto vaihdelaatikkoineen ja sähköjärjestelmät on suunniteltava alusta asti uutta autoa silmällä pitäen. Hyvin suurella todennäköisyydellä F1-auto W07:n 1,6-litrainen V6-moottori tullaan tulevassa Mercedes-AMG -hyperautossa näkemään 2,0-litraisena versiona ja varustettuna kahdella turboahtimella yhden sijaan. Isomman iskutilavuuden ja ahtimien jakautuvan työmäärän tuodessa moottorille lisää luotettavuutta ja katukäyttöön sopivamman luonteen.

Arviolta 3-4 miljoonan euron hintalapun saava auto tulee lainaamaan hiilikuidusta rakennetun korinsa muotoja vahvasti F1- ja Le Mans -kilpureiden maailmasta.

Lähde: evo

This site uses XenWord.