Nykyaikaiset autot ovat jo lähes poikkeuksetta varustettu sähköisesti tehostetulla 0hjauksella. Sähköisen ohjaustehostimen käyttö huonontaa auton kuljettalle ratin välityksellä tuottamaa ajotuntumaa, mutta sen avulla pystytään parantamaan bensankulutusta ja moottorin tehohukkaa, sekä karistamaan tärkeitä kiloja pois autojen kokonaispainosta.

ford-gt-configurator-3-140416

Fordilla tulevaa GT-hyperautoa suunniteltaessa ei ajoneuvon ohjattavuudesta kuitenkaan haluttu tinkiä, vaan 2017 vuosimallin toisen sukupolven Ford GT varustetaan edelleen hydraulisesti tehostetulla ohjauksella. Tämä fakta on ollut jo pidempään tiedossa, mutta hiljattain tulevan GT:n ohjauksesta paljastui lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

ford-gt-2017-1-190816

Ford Performancen pääinsinööri Jamal Hameedi kertoi Fox Newsin haastattelussa GT:n korkeussäädettävän alustan sekä aktiivisesti säätyvän takaspoilerin myös hyödyntävän hydraulitekniikka, joten oli ainoastaan luonnollista, että auton ohjaus toteutettaisiin parhaan mahdollisen ohjaustuntuman takaamiseksi hydraulisesti.

Lähteet: Fox News  ja Road&Track

This site uses XenWord.