Esitellessään viime vuonna Detroitissa uusimman sukupolven GT-superautonsa Ford ilmoitti sitä valmistettavan kahden vuoden ajan 250 auton vuosivauhdilla. Kokonaisvalmistusmäärä on siis tähän asti ollut rajattuna 500 autoon ja niiden ostajat valittiin hiljattain yli 6000 hakijan joukosta. Valittujen ulkopuolelle jääneiden tilanne ei kuitenkaan ole vielä täysin toivoton, sillä nyt Ford on ilmoittanut aikovansa jatkaa GT:n valmistusta ainakin toiset kaksi vuotta.

Ford GT:n valmistusaika tuplaantuu siis päätöksen myötä ainakin neljään vuoteen, mutta valmistettavien autojen lopullisesta määrästä ei ole vielä tietoa. Ensimmäisten kahden vuoden aikana valmistustahti on 250 autoa vuodessa, joten tasaisella tahdilla neljässä vuodessa valmistuisi yhteensä tuhat Ford GT:tä. Fordin mukaan kolmannen tuotantovuoden autoja tarjotaan ensimmäisten kahden vuoden 500 auton erästä ulkopuolelle ”jonotuslistalle” jääneille ja neljännen tuotantovuoden autoja voivat havitella kaikki ostajaehdokkaat. Fordin Dave Pericakin mukaan yritys tahtoi pitää lojaaleimmat asiakkaansa tyytyväisinä jatkamalla auton tuotantoa ja mahdollistamalla niiden päätymisen useammalle harrastajalle.

ford-gt-2017-1-190816

Auton ostoluvan saaneiden kannalta uutinen on toisaalta huono, sillä auton harvinaisuusaste hieman huononee, kun valmistusmäärä ei olekaan rajoitettu 500 kappaleeseen. Toisaalta Ford ei taida olla missään vaiheessa luvannut, että määrä olisi virallisesti rajoitettu 500 autoon. Fordin on kuitenkin oltava tarkkana kokonaisvalmistusmäärän suhteen, sillä sen kasvaessa GT:n haluttavuus heikkenee keräilijöiden ja sijoittajien silmissä.

Tuotannon jatkamisen lisäksi Ford Performance -kilpatalli tulee kilpailemaan GT:llä IMSA- ja WEC-sarjoissa seuraavien neljän vuoden ajan.

Lähde: Ford Performance