Vaikka keväällä esitelty Bugatti Chiron onkin rajatulla 500 kappaleen valmistusmäärällään harvinainen hyperauto, ei sellaisen ostaminen ole vielä automaailmassa erityinen uutinen. Sen sijaan Bugattin yksittäiskappaleena valmistetun ratakonseptin ostaminen ylittää jo uutiskynnyksen. Tällaisen tempun on päässyt tekemään muuan saudiprinssi.

Prinssi Badr bin Saudin kerrotaan tehneen kaupat sekä Geneven autonäyttelyssä esillä olleesta Bugatti Chironin esittely-yksilöstä sekä yksittäiskappaleena valmistetusta huippuharvinaisesta Vision Gran Turismo -konseptiautosta. Prinssin kerrotaan ostaneen autot oman henkilökohtaisen kokoelmansa vetonauloiksi.

bugatti-visionconcept-3-060816

Autovalmistajan Facebook-sivujen mukaan kaupat autoista syntyi sen jälkeen, kun ostaja oli ”jättänyt mitä vakuuttavimman tarjouksen”. Tarkkaa kauppahintaa ei siis kerrota, mutta kuten voidaan arvata, hinta tuskin on ollut erityisen pieni. Autot ovat näytillä Pebble Beach Concours d’Elegance -autonäyttelyssä myöhemmin tässä kuussa.

Prinssi Badr bin Saudin omaisuudeksi arvioidaan noin 21 miljardia dollaria, joten rahasta kahden miljoonaluokan Bugattin ostaminen ei siis ainakaan jäänyt kiinni.

Bugatti Vision Gran Turismo esiteltiin yksittäisenä konseptiautona viime syyskuussa Hannoverin autonäyttelyssä. Auto kehitettiin uutta Gran Turismo -videopeliä varten, mutta siitä rakennettiin poikkeuksellisesti myös yksi toimiva konseptiyksilö. Kyseessä on Chironia ennakoinut muotoilututkielma, joka on suunniteltu erityisesti ratakäyttöön.

Lähteet: Facebook Bugatti, Facebook GFWilliams