Saksalaisen Autobild-lehden tietojen mukaan Mercedes-AMG on rakentamassa R50-nimistä hyperautoa, joka tulee saamaan käyttövoimansa kahdesta 150-hevosvoimaisesta sähkömoottorista ja peräti 1000 hevosvoimaa kehittävästä 2-litraisesta nelisylinterisestä polttomoottorista. Auto on huhujen mukaan tarkoitus julkaista ensi vuonna AMG:n 50-vuotis juhlallisuuksien yhteydessä.

Mercedes-Benz CLK GTR
Mercedes-Benz CLK GTR

R50:n on tarkoitus asettua hyperauto-hierarkiassa selkeästi McLaren P1:n ja Ferrari LaFerrarin kaltaisen autojen yläpuolella, ja olla suora kilpailija Aston Martinin ja Red Bullin yhteistyössä kehittämälle AM-RB 001:lle. AM-RB 001:n tapaan tulevan Mercedes-AMG -hyperauton teho/paino -suhde tulee olemaan lähellä maagista 1:1 -arvoa. Pääosin hiilikuidusta rakennettavan auton sähkömoottorit tulevat sijaitsemaan sen etuakselille ja auton keskiosaan sijoitettavan polttomoottorin tehot puolestaan ohjataan R50:n takapyörille.

Legendaariselta Mercedes-Benz CLK GTR -mallilta ja Le Mans -kilpureilta muotokielensä lainaavan R50:n ajodynamiikkaa tullaan terästämään mm. nelipyöraohjauksella ja jokaista pyörää erikseen ohjaavalla adaptiivisella iskunvaimennuksella.

Mercedes-AMG R50:n hintalapun uskotaan asettuvan noin kahden ja kolmen miljoonan euron välimaastoon.

Lähde: GT Spirit