Kolarit ovat legendaarisella Nurburgringin radalla arkipäivää sitä kiertävien turistien keskuudessa. Myös autovalmistajat ajavat paljon testikierroksia ”nyrrellä”, mutta ratin takana ovat luonnollisesti ammattikuljettajat, joten onnettomuuksia sattuu harvemmin. Joskus kuitenkin myös autovalmistajien testeissä lipsahtaa ja tällä kertaa niin kävi valitettavasti toissapäivänä Koenigseggille.

Vielä valitettavampaa on, että kyseessä oli One:1-superauto, jota on valmistettu ainoastaan kuusi tuotantokappaletta ja yksi prototyyppi. Toisin sanoen romuttamolle joutuessaan nyt kolaroitu yksilö aiheuttaisi autokantaan lähes 15 % loven. Onneksi näin ei tule tapahtumaan, sillä MotorAuthority-sivuston mukaan Koenigsegg tulee rakentamaan auton uudestaan. Kyseessä on joka tapauksessa yksi kalleimmista Nurburgringillä kolaroiduista autoista, sillä One:1:n hinta uutena oli noin 2,8 miljoonaa euroa ja se on todennäköisesti kasvattanut hintaansa entisestään.

Vuonna 2014 esitelty One:1 tarjoaa nimensä mukaisesti teho-painosuhteen, joka on huikea yksi-yhteen. Auton kaksoisahdettu viisilitrainen V8-moottori tuottaa megawatin tehon (1341 hv) ja 1371 Nm vääntömomentin ja sen perässä on seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Korirakenne ja ulkopaneelit ovat hiilikuitua. Spurtti nollasta neljäänsataan kilometriin tunnissa onnistuu näillä eväin noin 20 sekunnissa.

Koenigseggin julkaiseman tiedotteen mukaan yritys teki radalla auton kehitystyötä sekä valmistautui tulevaisuudessa tapahtuvaan rataennätyksen rikkomisyritykseen. Yrityksen mukaan One:1 on äärimmäinen urheiluauto ja sitä tulee myös testata sen mukaisesti. Siitä huolimatta testien turvallisuus on aina etusijalla. Koenigseggin mukaan auton turvajärjestelmät toimivat kuten on suunniteltu ja vaikka kuljettaja vietiin sairaalaan pääsi hän pois vielä samana iltana.

Kolaripaikalta tapahtuneen jälkeen kuvatun videon perusteella One:1 on saapunut tiukkaan mutkaan liian lujaa ja ajanut sen suoraksi törmäten voimalla metalliseen suoja-aitaan. Aita vääntyi törmäyksessä huomattavasti mutkalle. Videon perusteella auto on myös hieman palanut takakulmastaan. Toistaiseksi on epäselvää johtuiko törmäys autoon tulleesta teknisestä viasta vai kuljettajan virheestä.