Aston Martinin luova johtaja Marek Reichman on toinen tulevan AM-RB 001 -hyperauton pääarkkitehdeistä, ja hiljattain The Drive -nettisivuston haastattelussa hän paljasti uusia faktoja vallankumouksellisen auton moottorista. Aston Martinin ja Red Bull Racingin yhteistyössä kehittelemän auton tarkoituksena on jättää nykyiset maailman nopeimmat katuautot kauaksi taakseen hyödyntämällä Red Bullin F1:stä saamaa teknologista osaamista.

Jo aikaisemmin on paljastettu AM-RB 001:n voimanlähteenä toimivan vapaastihengittävän V12-moottorin, josta löytyy reilusti yli 1000 hevosvoimaa. Nyt Reichman kertoo kyseisen moottorin olevan iskutilavuudeltaan huomattavasti pienempi kuin uuden Aston Martin DB11:n 5,2-litrainen V12 ja että se tulee kiertämään lähes häkellyttävät 11 000 kierrosta minuutissa! Reichman myöntää tämänkaltaisen mottorin rakentamisen vaativan kaiken sen tietotaidon hyödyntämisen, minkä projektin toinen isä, Red Bull Racingin F1 -tallin tekninen johtava Adrian Newey on kerännyt mittavan uransa aikana formulaiden maailmasta.

Tämän hetken korkeimmalle kiertävällä moottorilla varustettu katulaillinen auto on kahdella moottoripyörän moottorilla varustettu Ariel Atom 500, jonka voimanlähde pörrää parhaimmillaan 10 500 r/min. Vertailun vuoksi mainittakoon Ferrari LaFerrarin huippuunsa viritetyn V12:n punarajan sijaitsevan lukemissa 9250 kierrosta minuutissa.

Lähteet: Road & Track ja The Drive