Uuden Top Gearin ensimmäisen tuotantokauden päätösjaksosta sekä Chris Evansin eroilmoituksesta on kulunut vasta runsas viikko, mutta BBC:n kerrotaan olevan jo täydessä työn touhussa sarjan seuraavan tuotantokauden parannuksien suhteen. Viimeistään kauden viimeisen jakson 1,9 miljoonan katsojaluku toimi selvästi hälytyskellona televisioyhtiön suuntaan.

Brittiläisen The Daily Telegraphin mukaan sarjan kulisseissa valmistellaan merkittäviä uudistuksia tulevaa 24. tuotantokautta varten. Tuotantoryhmässä tapahtuu muutoksia ja vahvistuksia sekä ohjelmakonseptia hienosäädetään. Suunnitelmissa on mm. kahden aiemmin pienempää roolia näytelleen juontajan (Rory Reid ja Chris Harris?) ylentäminen suurempaan rooliin sekä julkkis-roadtrip-osion lisääminen konseptiin.

Jaksojen käsikirjoitus saa aiempaa enemmän huomiota, sillä päättyneellä tuotantokaudella kerrotaan olleen vain yksi kirjoittaja, jonka myötä yksityiskohtien viilaamisen kerrotaan jääneen liian vähälle huomiolle. Clarksonin aikakaudelta tutut ”jouluspesiaalit” jäävät historiaan. Telegraphin mukaan BBC on pitkällä neuvotteluissa Matt LeBlancin kiinnittämisessä sarjan kansainväliseksi keulahahmoksi.

Lähteet: Jalopnik, The Daily Telegraph