Aston Martinin ja Red Bull Racingin F1-tallin yhteistyössä kehittelemän AM-RB 001 -hyperauton ulkonäkö paljastettiin tänään kaikelle kansalle ensimmäisen täysikokoisen prototyypin muodossa. Ainutlaatuisen näköinen auto lainaa erittäin aerydynaamisen korimuotoilunsa vahvasti autourheilun maailmasta. Auton yhä käynnissä olevan suunnitelu- ja kehitystyön tavoitteena on tehdä noin 3 miljoonaa dollaria maksavasta AM-RB 001:stä markkinoiden selkeästi nopein katulaillinen auto.

Mitään tarkkoja yksityiskohtia auton sisältämästä tekniikasta ei vielä paljastettu, mutta kehitystiimi kertoo auton saavan moottorikseen reippaasti yli 1000-hevosvoimaisen vapaastihengittävän V12:n, jonka voima siirretään tiehen pelkästään takarenkaiden välityksellä. Mahdollista on, että polttomoottori tullaan naittamaan yhteen F1-tyyppisen hybridijärjestelmän kanssa.

Pääasiallisesti Red Bull Racingin F1-tallin teknisen johtajan Adrian Neweyn ja Aston Martinin luovan johtajan Marek Reichmanin hengentuotteena syntynyt auto tähtää rata-ajossa samaan nopeusluokkaan LMP1-luokan Le Mans -kilpureiden kanssa. Tämä tarkoittaisi sitä, että auto on useimmilla moottoriradoilla jopa toistakymmentä sekuntia nopeampi kuin Porsche 918:n ja McLaren P1:n kaltaiset hyperautot.

AM-RB 001:tä tullaan valmistamaan arvioilta noin 100 kappaletta, joista puolet on katulaillisia versioita ja puolet puhtaasti ratakäyttöön tarkoitettuja autoja.

Lähteet: Aston Martin ja Car and Driver