Reilut pari viikkoa sitten uutisoimme McLarenin aikoimuksista osallistua Goodwoodin Festival of Speed -ylämäkiajoihin katulaillisella versiolla P1 GTR -rata-autostaan. Uutisointimme jälkeen P1 LM:ksi nimetty auto otti totisesti paikkansa Festival of Speedin lukemattomien super- ja hyperautojen joukossa pommittamalla Goodwoodin ylämäkipätkälle uuden katulaillisten autojen ennätyksen.

McLaren P1 LM kuskinaan ruotsalainen Kenny Bräck suoriutui hieman alle 1,8-kilometrisestä ylämäkispurtista aikaan 47,07 sekuntia. Entinen ennätysaika 49.27 sekuntia oli vuodelta 2014 ja se ajettiin Attack-paketilla varustetulla Nissan GT-R Nismolla.

Hieman alle 1000-hevosvoimainen P1 LM on Lanzante Motorsportsin P1 GTR:stä muokkaama katulaillinen versio, joita valmistetaan ainoastaan kuusi kappaletta. P1 LM on jopa kevyempi kuin pelkästään ratakäyttöön tarkoitettu GTR, sillä siitä on poistettu sisäänrakennettu tunkkijärjestelmä, sen ikkunalasit on korvattu muovisilla versioilla ja lisäksi P1 LM on saanut uuden kevyemmän pakoputkiston. Kunnianosoituksena McLarenin ensimmäiselle katuautolle F1:lle, myös P1 LM:n moottoritilan suoja on päällystetty sisäpuolelta kullalla.

Lähteet: Road & Track ja YouTube/Goodwood Road & Racing