Kahden sveitsiläisyliopiston opiskelijoiden yhteistyössä rakentama ”«grimsel»”-miniformula rikkoi hiljattain Guinnesin ennätystenkirjan nopeimmin kiihtyvän (0-100 km/h) sähköauton ennätyksen. ETH Zurichin ja Hochschule Luzernin oppilaiden muodostaman AMZ Racing -tiimin Formula Studen -sarjaa varten rakennettu kilpuri kiihtyi virallisissa mittauksissa 0-100 km/h 1,513 sekunnissa. Kyseistä tahtia paikaltaan kiihdytettäessä piskuisen auton kuljettajaan kohdistuu huima 2,25 G:n voima.

Suurin syy auton huikeaan kiihtyvyyteen on sen keveys. Kokonaisuudessaan alle 170 kiloa painavan hiilikuitumonokokki-formulan jokaiselta pyörältä löytyy 50 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori, joten auton teho/painosuhde on totisesti kunnossa. Formula Studentin sääntöjen mukaisesti suurin osa auton osista on opiskelijoiden itsensä kehittelemiä ja rakentamia.

Lähteet: Motor Trend ja YouTube/AMZFormulaStudent