tesla-factory-1-220616

Teslan tavoitteena on valmistaa autoja puolen miljoonan kappaleen vuosivauhdilla vuoteen 2018 mennessä, mutta sen on ensin tehtävä jotain kyseisen tavoitteen saavuttamiseksi. Teslan nykyinen Kalifornian Fremontissa sijaitseva tuotantolaitos kykenee nimittäin arviolta runsaan 400 000 tuhannen auton vuositahtiin, joten lisäkapasiteettia on järjestyttävä jostain muualta. Business Timesin teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Tesla suunnitelisikin parhaillaan tehtaan rakentamista Kiinaan.

tesla-gigafactory-220616

Tuntemattomana pysyttelevän asiasta tietoisen henkilön mukaan Tesla on allekirjoittanut ei-sitovan muistion valtion omistaman Jinqiao Groupin kanssa tuotantolaitoksen rakentamisesta Shanghain alueelle. Molempien osapuolien kerrotaan suunnittelevan noin 4,5 miljardin dollarin investointia uuteen tehtaaseen. Shanghain ohella myös Suzhoun ja Hefein kaupunkien kerrotaan olevan kiinnostuneita Teslan investoinnista alueelleen. Kiinassa ulkomaisten yritysten tuotantolaitokset on toteutettu yhteisyritysten kautta, joista ulkomainen yritys saa omistaa enimmillään puolet. Maakunnat ja kaupungit kilpailevat ulkomaisten suuryritysten investoinneista alueilleen.

Tuotantolaitoksen ohella investointiin saattaa sisältyä myös tutkimus- ja kehityskeskus sekä maanlaajuinen jälleenmyynti- ja Supercharger-latausverkosto. Valmistamalla autot Kiinassa Tesla välttyisi myös 25 % tuontiverolta, joka kannetaan kaikista maan ulkopuolelta tuotavista autoista. Teslan edustaja Khobi Brooklyn totesi, ettei yritys kommentoi huhuja ja spekulaatioita.

Lähde: The Business Times