Ford juhlii GT-mallinsa paluuta ensi viikonlopun Le Mansin 24 tunnin ajoissa tasan puoli vuosisataa sen jälkeen, kun alkuperäinen Ford GT voitti Le Mansin ensimmäistä kertaa vuonna 1966. Sen kunniaksi Ford on rakennuttanut uudesta GT-kilpuristaan jättikokoisen pienoismallin, joka on koottu massiivisesta määrästä Lego-palikoita. Lego-GT on esillä Fordin osastolla Le Mansin kilpailun yhteydessä.

Lego-Ford-GT-race-car-1-160616

Lego-GT:n kerrotaan painavan noin 30-40 kg ja se on rakennettu 1/3-mittasuhteella, eli malli on yli 1,5 m pitkä. Autoon tarvittiin noin 40 000 erikokoista, -väristä ja -muotoista Lego-palikkaa. Lego-pienoismallin rakentamisesta vastasi ammatikseen Lego-taidetta tekevä Pascal, joka kommentoi projektia ”eeppiseksi”.

Pienoismallista luotiin ensin tietokonemallinnos, jonka jälkeen varsinaisen Lego-auton kokoamiseen kului noin kolme viikkoa. Rakentaminen alkoi vanteista ja renkaista sekä jatkui koriin alhaalta ylöspäin. Rakentajan mukaan hankalin osa olivat tarrat ja logot, koska niihin liittyi paljon värejä ja yksityiskohtia.

Lähde: Car & Driver