Volvon suunnittelu- ja kehityspäällikkö Peter Mertens on varmistanut Motor Trendin haastatttelussa, että ruotsalaisvalmistaja aikoo tuoda markkinoille Polestar-tehoversiot S90- ja V90-malleista. Autot tullaan varustamaan mahdollisesti jopa 600 hevosvoimaa tuottavalla hybridi-voimalinjalla, joku koostuu nykyisten S90 ja V90 T8-mallien tapaan etupyörille voimansa ohjaavasta turboahdetusta nelisylinterisestä bensamoottorista ja taka-akselilla toimivasta sähkömoottorista.

Volvo V90

Mertensin mukaan tulevissa Polestar-malleissa Volvon kaksilitraisesta bensamoottorista aiotaan repiä jopa 450 hevosvoimaa, käyttämällä imuilman ahtamiseen remmiahdinta sekä kahta sähköavusteista turboa. Nykyisistä T8 plug-in hybrideistä tuttu 87-hevosvoimainen sähkömoottori korvataan S90 ja V90 Polestareissa myöskin tehokkaammalla versiolla.

Jopa 600-hevosvoimaisen ison sedanin tuominen markkinoille auttaa Volvoa valloittamaan valmistajalle täysin uuden segmentin, sillä tehokkaat S90- ja V90-mallit tulevat olemaan suoria kilpailijoita Mercedes-AMG:n ”perhe-tuotosten” ja BMW:n M-divisioonan kookkaampien mallien kanssa.

Lähde: Motor Trend