Top Gearin uudesta kaudesta on nyt esitetty BBC:llä kaksi jaksoa ja yleisön reaktiot ovat olleet odotetun tunteikkaita. Eniten kritiikkiä on saanut osakseen ohjelman isäntä 50-vuotias radiotähti Chris Evans, jota on muun muassa kritisoitu jatkuvasta huutamisesta.

Ensimmäinen jakso keräsi luonnollisesti isot katsojaluvut, sillä suuri yleisö halusi nähdä, kuinka ohjelma toimii uusilla juontajilla. Avausjakso keräsi TV:n ääreen 4,3 miljoonaa katsojaa ja ohjelman jälkeen Evans hehkutti useilla viesteillä Twitterissä katsojalukuja. Evansin mukaan avausjakson katsojaluku oli kokonaisuudessaan 9 miljoonaa, kun mukaan lasketaan esimerkiksi BBC:n iPlayer-netti-tv:n katsojat.

Toisen jakson TV-katsojaluvut putosivat kolmanneksella 2,8 miljoonaan ja yleisö jatkoi Evansia kritisoimista. Ohjelmassa F1-kuski Jenson Button kyyditti Evansin McLaren 675 LT:llä ja esiintyi edukseen puheillaan ja luonnollisesti rattitaidoillaan. Monien mielestä Button olisikin Evansin täydellinen korvaaja Top Gearin isäntänä.

Evan käänsi takkinsa Twitterissä välittömästi toisen jakson jälkeisenä aamuna, kun katsojaluvut julkaistiin. Vain viikko sitten Evans hehkutti katsojalukuja useilla twiiteillä ja kirjoitti lukujen perään isoilla kirjaimilla FACT. Nyt Evansin mielestä Top Gearin katsojaluvuilla ei ole koskaan ollut vähempää merkitystä ja haukkui menneisyydessä elävän lehdistön, joka uutisoi romahtaneista katsojaluvuista.

Nähtäväksi jää, minkälaista draamaan on luvassa, kun kausi etenee ja katsojaluvut asettuvat todelliselle tasolle alkukiinnostuksen jälkeen.