Vuonna 1987 julkaistu F40 on yksi Ferrarin kaikkien aikojen arvostetuimmista ja legendaarisimmista malleista, joka rullasi tuotantolinjalta ainoastaan punaisessa Rosso Corsa -värissä. Vuosien varrella osa omistajista on kuitenkin päätynyt maalauttamaan autonsa johonkin muuhun väriin, joita putkahtelee myyntiin silloin tällöin.

Tällainen väriään vaihtanut mielenkiintoinen yksilö on tullut nyt myyntiin Brittiläisessä autoliikkeessä Ebayn kautta. Vuosimallin 1992 auto on saanut päälleen vaaleansinisen värimaailman, jota on ryyditetty Italian lipun väreissä olevalla tricolor-raidalla. Väritys tuo ainakin allekirjoittaneelle mieleen Italian jalkapallomaajoukkueen peliasut, joten siltä osin se sopii auton henkeen hyvin.

Fanaattisempien Ferrari-fanien mielestä alkuperäinen punainen väri on kuitenkin pyhä, joten heidän osaltaan tähän yksilöön saatetaan suhtautua hyvinkin nuivasti. Asiaa saattaa kuitenkin helpottaa se fakta, että kyseisen yksilön sinisen maalipinnan kerrotaan saaneen alkunsa Ferrarin omalla koripajalla Maranellossa, eli kyseessä on tietyllä tavalla valmistajan ruiskuttama väri, vaikka maalaus onkin tehty jälkikäteen.

Vain 16 500 km ajetun yksilön kerrotaan olevan fantastisessa kunnossa ja omaavan täyden huoltohistorian. Auton pyyntihinta on 875 000 puntaa, eli noin 1,13 miljoonaa euroa. Kertauksen vuoksi F40:n konepeiton alta löytyy 2,9-litrainen turboahdettu V8, joka tuottaa 478 hevosvoiman tehot ja 577 Nm väännön. Niiden voimin auto kiihtyy nollata sataan 4,1 sekunnissa ja päätyy aikanaan ennätykselliseen 324 km/h huippunopeuteen.

Lähde: Ebay