Tesla järjesti toissapäivänä Mountain View’n tietokonehistoriallisessa museossa Kaliforniassa vuotuisen osakastapaamisensa, jossa toimitusjohtaja Elon Musk piti pitkän yli parituntisen puheenvuoron. Puheen seasta paljastui myös muutamia uusia mielenkiintoisia tiedonjyväsiä. Yksi Tesla Model S:n ja Model X:n arvostetuimmista oheispalveluista on ollut ilmaiset lataukset Teslan Supercharger-pikalatausasemilla, jotka ovat paikoittain jopa ruuhkautuneet suuren käyttäjäsuosion myötä. Muskin mukaan kyseinen mahdollisuus ei kuitenkaan ole tarjolla tulevien Model 3 -mallien omistajille.

Muskin mukaan on ilmeistä, että ilmaisen Supercharger-latauksen kulut ovat eriytetty Model 3:n hinnasta. Toisin sanoen Model 3:n omistajien on maksettava lataamisesta Teslan pikalatausasemilla. Muskin mukaan lataaminen tulee olemaan edullista ja paljon edullisempaa kuin polttoaine, mutta sähköstä joutuu silti maksamaan, jos ei hanki auton yhteydessä erillistä lisämaksusta myytävää latauspakettia.

Teslan teknologiajohtaja J.B. Straubel lisäsi Muskin kertoman perään, että auton lataaminen kotona tai töissä on paljon kätevämpää ja tehokkaampaa kuin Supercharger-asemalla. ”Jos teet yhteenlaskun ja otat huomioon ajan arvon, Superchargereiden käytössä ei ole järkeä”, totesi Straubel. Teslan kannan mukaisesti Supercharger-asemat ovat tarkoitettu ensisijaisesti pitkien matkojen taittamisen mahdollistamiseksi yrityksen sähköautoilla.

Lähde: Road & Track