Porschen aikomukset Panameran farmarimallin suhteen eivät ole olleet enää hetkeen mikään salaisuus ja yritys on myös testannut auton prototyyppiä ahkerasti Nürburgringillä viimeisten kuukausien aikana. Prototyypistä on jo nähty kuvia, mutta ei videokuvaa. Motor 1 -sivuston eilen julkaisema videopätkä korjaa tämän puutteen ja kertoo samalla enemmän kuin nipullinen kuvia.

Videolla esiintyvän auton peräpäätä on jonkin verran maskeerattu, mutta auton silhuetti on silti jo hyvin selvillä. Kyse on siis shooting brake -tyyppisestä farmarista, joka tarjoaa kuitenkin nykyistä viistoperää enemmän tavaratilaa. Peräpään muotoilussa on viitteitä vuonna 2012 esitellystä Panamera Sport Turismo Concept -konseptiautosta.

Uuden sukupolven Panameran julkaisu tapahtuu Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa ja se tulee myyntiin vuoden 2017 aikana. Farmariversio julkaistaan todennäköisesti hieman perusmallin jälkeen. Uusi Panamera perustuu VAG-konsernin MSB-alustaan, jota käytetään myös Bentleyn ja Lamborghinin tulevissa malleissa. Huhujen mukaan tuleva perus-Panamera olisi muotoilultaan aiempaa porrasperäisempi.

Lähde: Motor 1