Yhdysvaltalaisen vakioautosarja NASCARin kilpurit eivät enää vuosiin ole muistuttaneet juuri lainkaan tavallisia henkilöautoja ja täten myöskään niiden käyttäminen kadulla on lain puitteissa lähes mahdotonta. Nyt kovimmille NASCAR-faneille on kuitenkin tarjolla mahdollisuus kurvailla kilpurilla liikenteen seassa – ainakin ulkopuolisen silmillä katsottuna. Lystin hinta on 69 000 dollaria, eli runsaat 60 000 euroa.

Jeffery’s Custom Conversionsin rakentama auto perustuu vuosimallin 2008 Impala SS:ltä näyttävään NASCAR-putkirunkoon, jonka sisäinen tekniikka on toteutettu lain sallimissa rajoissa. Auton rakentamisen kerrotaan maksaneen 100 000 dollaria ja vieneen 2000 miestyötuntia. Menopeli on ollut vuonna 2009 näytillä akkuvalmistaja Optiman mainoskiertueella sekä SEMA-autonäyttelyssä.

nascar-impalass-replica-0-260516

Auton tekniikkapuolelta löytyy GM:n ZZ383-moottori, joka tuottaa noin 460 hevosvoimaa. Kyseisen tehon pitäisi liikuttaa iloisesti 1400 kg painoista menopeliä. Moottorin parina on Tremecin viisivaihteinen manuaalilaatikko, Dodge Ramin kytkin ja perästä löytyy Fordin yhdeksäntuumainen taka-akseli. Vanteille on pyöräytetty ratarenkailta näyttävät katuhyväksytyt Goodyearin kumit.

Jokapäiväistä käyttöä on helpotettu puhkaisemalla kylkiin ovet, joita aidosta NASCAR-autosta ei löydy. Lisäksi sisältä löytyy kisapenkit edestä ja takaa, monipisteturvavyöt, ilmastointilaite, aurinkolipat sekä stereot. Katukäyttöä ajatellen autoon asennettu Air-Riden ilmajousitus, joka on huomattavasti kisa-alustaa mukavampi, mutta säilyttää auton alkuperäisen ulkonäön. Pakoputkistoon asennettua läppää voi säätää ohjaamosta käsin, jolloin auton äänistä saa haluttaessa sivistyneemmät.

Lähde: Ebay, BoldRide