Brittiläinen auto-ohjelma Fifth Gear on ainakin tällä tietoa tullut tiensä päähän. Brittisarja on elänyt vuosien mittaan Top Gearin varjoissa ja kärsinyt ajoittain rahoitusongelmista. Sarja oli lyhyesti peruutettuna jo vuonna 2009, mutta se palasi ruutuihin syksyllä 2010. Top Geariin verrattuna Fifth Gear on keskittynyt hieman asiapitoisempaan sisältöön, jolla se on kerännyt omat vankat kannattajansa.

Tieto sarjan loppumisesta tulee itse pääjuontaja Tiff Needelliltä, joka ilmoitti asiasta Twitterissä. Needell kertoo olleensa autosarjojen kuvauksissa viimeiset 29 vuotta ja toteaa sen tuntuvan oudolta, kun kalenteriin ei ole enää merkittynä tulevia kuvauspäiviä.

Fifth Gear sai alkunsa vuonna 2002 vanhan lopetetun Top Gearin raunioilta, josta myös F1-taustan omaava juontaja Tiff Needell siirtyi uuteen sarjaan. Sarjaa esitettiin ensimmäiset kymmenen vuotta Channel 5 -kanavalla, jonka jälkeen se siirtyi Discoveryn kautta Historylle. Vuosien mittaan sarjan jaksojen pituus on vaihdellut 23 ja 45 minuutin välillä. Viimeisimmillä tuotantokausina Fifth Gearin pääjuontajina ovat toimineet Tiff Needell, Vicki Butler-Henderson, Jonny Smith sekä Jason Plato.

Lähde: CarScoops

This site uses XenWord.