Uudesta Ford GT -superautosta on tulee Shelby GT350R Mustangin jälkeen toinen Ford, johon tarjotaan hiilikuituisia vanteita valmistajan itsensä toimesta. Uudet huippukevyet vanteet GT:hen valmistaa sama paja kuin GT350R Mustanginkin kiekot, eli australialainen yritys nimeltään Carbon Revolution.

GT:n tilaaja voi halutessaan ruksia super-Fordiinsa takoalumiinivanteiden tilalle nämä hiilikuituset versiot, joiden halkaisija on 20 tuumaa, leveys edessä 8,5 tuumaa ja takana peräti 11,5 tuumaa. GT:n kaltaisen auton vakiovarusteiset alumiinivanteet ovat jo varmasti sieltä kevyimmästä päästä, mutta silti Fordilta kerrotaan hiilikuituvanteiden olevan vielä noin kilon alumiinisia kevyemmät per vanne!

Uusimpia kuituteknologioita hyödyntäen valmistettavien vanteiden valitseminen tuo yllättävän suuren kokonaisedun alumiinivanteisiin verrattuna. Kevyemmät, jäykemmät ja vahvemmat hiilikuituvanteet auttavat autoa kiihtymään ja pysähtymään nopeammin, ja  auton jousittamattoman massan vähentyessä huomattavasti, saavutetaan auton alustan toiminnan suhteen merkittävästi parempi lopputulos.

Asiakkaan valinnan mukaan joko matalla tai kiiltävällä lakkapinnalla viimeistellyt vanteet eivät tule ostajalleen erityisen halvaksi, mutta koskapa edellä luetellun kaltaisia etuja tuovat huipputeknologiset lisävarusteet superautoihin tulisivat. Täydestä kieroksesta Shelby GT350R Mustangin hiilikuituvanteita Ford pyytää katalogissaan 14 000 dollaria, joten täysin eri hintauniversumissa liikkuvan GT:n vanteista joutuu varmasti pulittamaan jopa useamman kymmenen tuhatta dollaria/euroa.

Lähteet: Ford ja Autoblog